Njut av maten på det anrika Schweizeriet - känn historiens vingslag från den gamla Brunnsepoken

Schweizeriet på Karön, en pärla i Blekinge Skärgård och älskad sommarrestaurang för båtförare och semesterfirare. I drift sedan starten 1877 gör Schweizeriet till Blekinges äldsta restaurang. Med närheten till havet vill vi erbjuda en meny som passar in i miljön, skärgårdsmat.

 

 

Njut av maten på det anrika Schweizeriet - känn historiens vingslag från den gamla Brunnsepoken

Schweizeriet på Karön, en pärla i Blekinge Skärgård och älskad sommarrestaurang för båtförare och semesterfirare. I drift sedan starten 1877 gör Schweizeriet till Blekinges äldsta restaurang. Med närheten till havet vill vi erbjuda en meny som passar in i miljön, skärgårdsmat.

 


 

 

FRån 1877 till 2018

Schweizeriets Historia

Schweizeriet på Karön är Blekinges äldsta restaurang som fortfarande är i bruk. Sommaren 1877 invigdes restaurangen och har sedan dess öppnat upp varje sommar. Namnet härrör från när Schweizare på 1800 talet anlände till Sverige och öppnade små kafeer med rätt att också servera alkohol. Ta båten över till Karön och besök en del av Ronnebys historia.
Urval från menyn

Räkfrossa

Sommartid dukar vi upp till räkfrossa varje onsdag. Med sittningar klockan 17.00 och 19.30 kan du njuta av så mycket mat du vill. Bordet är ditt och du väljer vad och hur mycket du vill äta.

Traditionella rätter

Kockar

Efterrätter

Från fika till räkfrossa

Erbjudande

Säsongsanpassade menyer

Våra menyer är anpassade till årstiden och det bästa våra lokala producenter kan erbjuda.

Gott kaffe

Vi har alltid gott kaffe med en kaka till eller varför inte en glass?

Tillagat med kärlek

Vi lagar med omsorg och äkta kärlek.

Öppettider

Schweizeriet är nu stängt för säsongen.

 

 

Vi öppnar igen för julbord i december och för sommarsäsongen i maj 2019

Kontakta Schweizeriet
Tveka inte över att höra av dig till oss om du har några frågor eller funderingar!
tel: 0457-70301
email: info@karobolaget.se
Hitta hit:
Karöbryggan, Ekenäs
372 73 Ronneby