Till alla våra gäster och vår fantastiska personal

Det är med sorg i hjärtat vi idag har tvingats ta beslutet att avveckla Karöbolaget AB med verksamhet i Ekenäs, på Karön och på Ronneby golfklubb. Vi har trots oerhörda personliga insatser och ändlösa nedlagda arbetstimmar inte lyckats få lönsamhet i verksamheten sedan vi tog över i februari 2018.

Kanske har vi tänkt och satsat fel, det får andra bedöma men vi har i alla fall gjort ett ärligt försök att få denna vackra miljö att skötas som den förtjänar. Vi har levt upp till kollektivavtal, lagar och bestämmelser. Vi har lagt in massor med pengar men vi kan inte fortsätta att göra så i all oändlighet. Kostnader 12 månader om året men en säsong på bara fyra månader går helt enkelt inte ihop.

Vi ville fortsätta verksamheten och tror fortfarande att det på lite sikt skulle vara en bra affär om villkoren kunde justeras. Vi hade därför hoppats på mer förståelse och flexibilitet från kommunen men tvingades istället säga upp avtalet i syfte att kunna omförhandla villkoren. Vi hade inget annat val. Tyvärr maler kommunens kvarnar långsammare än vi skulle önskat och att vara i ett ”limbo” utan avtal är alltid riskabelt. När kunder och leverantörer blir osäkra är det bättre att avsluta helt.

Under tiden vi drivit Karöbolaget har vi träffat massor med härliga gäster och fått mycket beröm för vårt arbete och inte minst för vår goda mat. Men faktum är att gästerna som besökt skärgården och golfklubben under lågsäsong inte alls varit i den omfattning som skulle krävts för att få lönsamhet.

När det gäller Ronneby golfklubb måste dess medlemmar vara med och stötta verksamheten. Utan restaurang är vi mindre attraktiva för green-fee gäster utifrån och det är dem vi trots allt lever på. Ni är många som besökt oss men långt ifrån alla har insett betydelsen av en restaurang med god mat och service.

Till alla er fantastiska människor som arbetat för oss och med oss. Ni har varit underbara. I en verksamhet där man går ifrån 3 personer vintertid till över 30 personer sommartid ställs det speciella krav på samarbete, effektivitet och ett glatt humör. Ni har levt upp till allt detta med råge. Lojalitet och flexibilitet har varit ert signum.

Vi hoppas att någon annan kan ta vid där vi slutar, precis som vi försökte göra efter Prajay och Klas. Området Karön-Ekenäs och Ronneby golfklubb förtjänar all uppmärksamhet, hårt arbete och kärlek man kan ge det. Vi har älskat att arbeta här. Detta har varit vårt allt i 2 år. Men kommunen borde satsa betydligt mer på verksamheten, inte bara hoppas på att någon kommer och driver det.

Det finns inga ”quick fix”. Vi hoppas att kommunen väljer att utveckla området och se det som allas vår kulturskatt. Lyft blicken. Verksamheten i Ekenäs-Karön drar in långt mer pengar till Ronneby kommun än de fåtal kronor man satsar på området. En hållbar besöksnäring är framtiden för ett litet havsnära län som Blekinge och för en liten sommarstad som Ronneby. Området förtjänar en långsiktig strategi.

Hjärtligt lycka till och tack för denna tiden!

Ledningen Karöbolaget AB

 

 

 

 

Det är med stor sorg i hjärtat som vi tvingas att avveckla verksamheten på Karön, Ekenäs och på Ronneby Golfklubb.
Vi hänvisar er istället till Ronneby kommun och Ronneby Golfklubb.
Vi på Karöbolaget tackar för den här tiden!